Coronavaccinatie

Huisartsenpraktijk Dalen start volgende week met het versturen van uitnodigingen voor coronavaccinaties.


Wie ontvangen een uitnodiging?

In de maand mei gaan de uitnodigingen voor coronavaccinaties naar mensen met een medische indicatie, geboren 1961 tot en met 2003.

Met medische indicatie wordt bedoeld de mensen die jaarlijks een uitnodiging krijgen voor een griepvaccinatie. Krijgt u nooit de griepvaccinatie en bent u niet geboren in 1961 dan ontvangt geen uitnodiging. Met de uitnodiging kunt u een afspraak maken bij de GGD.

Mensen geboren 1961 tot en met 1970 zonder medische indicatie worden nadat bovenstaande doelgroep gevaccineerd is uitgenodigd door het RIVM.

In de week van 3 mei gaan de uitnodigingen voor coronavaccinaties naar mensen die zijn geboren in 1960. Deze mensen worden gevaccineerd met Astra Zeneca door de huisarts op een van de onderstaande prikdata.

Prikdata in april en juli

De mensen geboren in 1960 worden uitgenodigd voor de 1e én het 2e vaccin op een van onderstaande dagen:

1e vaccin                                       2e  vaccin

Maandag 10 mei                           Donderdag 15 juli
Dinsdag 11 mei.                            Dinsdag 13 juli

19.00-20.30 uur                            19.00-21.00 uur


Ik had een uitnodiging in april maar ben niet geweest

Heeft u een uitnodiging ontvangen voor de prikdata op 20, 21, 22 april en bent u niet geweest? Indien u als nog het vaccin wenst te ontvangen, neem contact op met Huisartsenpraktijk Dalen. De praktijk zal u inplannen op 10 of 11 mei. Dit is de laatste mogelijkheid tot het ontvangen van het 1e vaccin i.v.m. de houdbaarheid van de vaccins.

 

Ik kan absoluut niet komen voor 2e vaccin in juli

Wij begrijpen dat het vervelend is dat het 2e vaccin wellicht in uw vakantie valt. We willen vragen zo veel mogelijk uw best te doen om op de uitgenodigde datum te komen. We hebben na juli geen mogelijkheid meer om het 2e vaccin te plaatsen. Kunt u absoluut niet neem dan contact op de huisartsenpraktijk. 


Behoort u niet tot de genoemde doelgroep?

Helaas mogen wij niet afwijken van de doelgroep. Wij volgen de regels van de rijksoverheid en worden van informatie voorzien door o.a. Huisartsen Zorg Drenthe en de Landelijke Huisartsen Vereniging.
Huisartsenpraktijken van de regio Drenthe zijn nog niet geïnformeerd over welke rol de huisartsenpraktijken spelen bij de komende vaccinatiegroepen.


Uitdaging

Het hele vaccinatieproces is een enorme uitdaging voor alle huisartsenpraktijken.
Het vaccinatiebeleid verandert regelmatig.
Helaas zijn de media vaak voor met nieuwsberichten, waarvan de huisartsenpraktijken zelf nog niet van op de hoogte zijn gebracht, of waar ze nog geen toestemming hebben gekregen of op voorbereid zijn.    


Belangrijk bericht over vaccinatie tegen het coronavirus

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van vaccins tegen het covid-virus is er in Nederland gekozen voor een landelijk vaccinatiebeleid. Dit betekent dat wij als huisartsenpraktijk geen invloed hebben op de levering van de vaccins en de volgorde van vaccinatie. Er wordt gestart met het vaccineren van de groepen met het hoogste risico. Deze groepen zijn bepaald door het RIVM. Als u aan de beurt bent, ontvangt u een oproep voor vaccinatie.

Momenteel krijgen wij veel vragen over de volgorde van vaccineren en persoonlijke vragen van patiënten over wanneer zij aan de beurt zijn. Wij hebben helaas geen invloed op de volgorde van het vaccineren en kunnen deze vragen daarom ook niet beantwoorden. Heeft u vragen over het vaccinatieproces, kijk dan op de website van de rijksoverheid: Rijksoverheid.nl/coronavirus-vaccinatie

© Jan van der Molen 2021