Verhuizen

Gaat u verhuizen? Geef dan uw nieuwe adres (en eventueel nieuwe huisarts) aan ons door. 

Gebruik hiervoor het wijzing formulier: wijzigingsformulier

Verhuisd u naar Coevorden?
Indien u naar Coevorden verhuisd vragen wij u zich in te schrijven bij één van de huisartsenpraktijken in de Veltstromen. https://www.develtstroom.nl/praktijken

Verhuisd u naar een andere woonplaats?
Schrijf u in bij de huisarts in uw omgeving. Geef uw adres en contactgegevens van de nieuwe huisarts aan ons door zodat wij het medisch dossier kunnen overdragen. 

Verhuizen naar het buitenland
Als u naar het buitenland verhuisd dient u zich bij een huisarts in het betreffende land in te schrijven, ongeacht of u een Nederlandse zorgverzekering heeft. In het buitenland bestaat een andere wet- en regelgeving rondom medisch handelen. Dit geldt ook als u verhuisd naar Duitsland en net over de grens gaat wonen.

De huisarts is niet verzekerd wanneer zij u te hulp moet komen in Duitsland. De huisarts kan u daarmee niet behandelen conform de daarvoor geldende richtlijnen. 

Verhuizen buiten de grensgebied van de praktijk
Huisartsen hebben een inspanningsverplichting om binnen 15 minuten bij de patiënt te zijn. De 15 minuten betreft de aanrijtijd, dus vanaf het moment dat u belt.

In een spoedeisende situatie is de reistijd naar uw adres niet acceptabel.

De huisarts moet namelijk ook in acute situaties snel bij u kunnen zijn, dus de afstand tot uw huis mag niet te groot zijn. De afstand heeft consequenties voor de kwaliteit van de te leveren zorg en de patiëntveiligheid komt hiermee in het gedrang. Wij verzoeken u zich in te schrijven bij een huisartsenpraktijk in uw omgeving.

© Jan van der Molen 2022